...

Opakowania eko 0% plastiku

Opakowania wielorazowe REUSE

Higiena
i czystość

Cena:

products - slider
5204

Kategorie

Cena:

products - slider
5204

Talerze, tacki

Talerze i półmiski ekologiczne, biodegradowalne z pulpy

Serwowanie posiłków w gastronomii to nie tylko dbanie o smaczne jedzenie i najwyższy poziom obsługi, ale coraz częściej też uwzględnianie działań proekologicznych. Ekologiczne opakowania stają się coraz modniejsze na całym świecie i stanowią doskonałą alternatywę dla plastiku. Jednym z takich eko produktów dostępnych w naszej ofercie są talerze i półmiski ekologiczne w 100% biodegradowalne, które nie obciążają środowiska niebezpiecznymi toksynami i ulegają znacznie szybszemu rozkładowi.

Talerze ekologiczne, biodegradowalne - nasza oferta

Oferujemy talerze biodegradowalne wykonane z pulpy trzciny cukrowej, które są przyjazne środowisku naturalnemu. Nasze talerze i półmiski dostępne są w różnych rozmiarach, dzięki czemu z łatwością można dopasować je do wielkości serwowanych posiłków. Posiadamy, m.in. talerze cateringowe duże (32x25 cm), talerze cateringowe średnie (26x19 cm), talerze cateringowe kwadratowe (26x26 cm) oraz ekologiczne półmiski trzykomorowe, które doskonale nadają się do dań obiadowych. Zaletą naszych produktów jest fakt, że można je podgrzewać w mikrofali. Półmiski nie przyjmują tłuszczu oraz posiadają atest bezpośredniego kontaktu z żywnością.

Talerze i półmiski z pulpy - gdzie się sprawdzą?

Talerze i półmiski ekologiczne doskonale sprawdzą się w punktach gastronomicznych, restauracjach, lokalach serwujących fast foody. Są niezastąpione w miejscach z jedzeniem na wynos czy popularnych food truckach. Talerze ekologiczne z powodzeniem mogą być wykorzystywane podczas imprez plenerowych - wszelkich pikników, festynów, koncertów, festiwali, a także w trakcie rodzinnego grillowania. Półmiski z pulpy są bardzo lekkie, dlatego łatwo można je przetransportować z miejsca imprezy, a następnie usunąć. Takie rozwiązanie jest wygodne, ponieważ niweluje konieczność mycia zastawy. Ponadto nie trzeba się martwić, że konsumenci coś przypadkowo rozbiją.

Półmiski i talerze ekologiczne - co je wyróżnia?

Surowcem użytym do produkcji ekologicznych naczyń są włókna trzciny po ekstrakcji cukru. Pomimo że na pierwszy rzut oka mogą przypominać plastikowe odpowiedniki, tego typu produkty są w 100% przyjazne dla środowiska. Jednorazowe talerze z pulpy trzciny cukrowej są wytrzymałe, bezpieczne oraz trwałe. Doskonale nadają się do serwowania dań zarówno na ciepło, jak i na zimno. Długo utrzymują temperaturę, a także są całkowicie neutralne smakowo - nie powodują przenikania smaków. Kolejną zaletą jednorazowych półmisków ekologicznych jest wygoda użytkowania. Opakowania jednego rodzaju możemy włożyć jedno na drugie i w ten sposób oszczędzamy mnóstwo miejsca, które warto przeznaczyć na inne cele. Zużyte opakowania można z łatwością połamać albo zgnieść, dzięki czemu nie będą one zajmowały dużo miejsca w kontenerach na odpady. Nawet jeżeli z pozoru może się wydawać, że są to dość błahe kwestie, mają one ogromne znaczenie w prowadzeniu działalności gastronomicznej.

Talerze i półmiski biodegradowalne - co warto do nich jeszcze dokupić?

Spośród naszej szerokiej oferty ekologicznych opakowań dla gastronomii polecamy w szczególności sztućce biodegradowalneopakowania ekologiczne na zupypojemniki obiadowe z pulpyopakowania ekologiczne na frytkikurczakiburgerytortilleekologiczne torby papierowe. U nas można skompletować całą eko zastawę, która będzie stanowiła kompleksowe wyposażenie gastronomii.

Zachęcamy naszych klientów indywidualnych i firmowych do wspólnego dbania o ziemię, kupując eko półmiski z pulpy. Ekologia i ochrona naszej planety to w dzisiejszych czasach jeden z najważniejszych priorytetów.

Zapisz się do Newslettera

Aby być na bieżąco z nowościami oraz promocjami!