...

Opakowania eko 0% plastiku

Opakowania wielorazowe REUSE

Higiena
i czystość

Opakowania z pulpy trzciny cukrowej

Cena:

products - slider
971

Kategorie

Cena:

products - slider
971

Opakowania z pulpy trzciny cukrowej

Menuboxy - ekologiczne opakowania z trzciny cukrowej

Menuboxy, pojemniki obiadowe z trzciny cukrowej stanowią doskonałą alternatywę dla popularnych pojemników obiadowych styropianowych i plastikowych. Trzcina cukrowa to materiał kompostowalny i ekologiczny, a przy tym charakteryzuje się wysoką wytrzymałością i odpornością na wilgoć. Produkty z niej wykonane nie szkodzą środowisku naturalnemu. 

Jakie wykonane z trzciny cukrowej opakowania posiadamy w ofercie?

W ofercie sklepu Ale Opakowania posiadamy różnego rodzaju opakowania z trzciny cukrowej dostępne w kompletach po 125, 200 i 250 sztuk. Mamy m.in. estetycznie wykonane pojemniki obiadowe z pulpy trzciny cukrowej niedzielne, dwu- i trójdzielne. Podział na komory sprawia, że poszczególne produkty nie mieszają się ze sobą, dzięki czemu zachowują swój pierwotny smak i zapach.

Menuboxy z trzciny cukrowej - przeznaczenie tego typu produktów

Pojemniki obiadowe z trzciny cukrowej jednodzielne, dwu- oraz trójdzielne wykorzystywane mogą być w punktach sprzedających posiłki na wynos, w cateringu, małej gastronomii, a także podczas różnego typu imprez plenerowych i masowych. Znajdują zastosowanie głównie do pakowania obiadów. Przykładowo w pojemniki obiadowe dzielone można zapakować cały obiad, np. mięso + ziemniaki + surówka. Pudełka niedzielone z trzciny cukrowej są równie funkcjonalne i bardzo wytrzymałe. Pakować w nie można np. makarony, pierogi czy kopytka. 

Jakie zalety posiadają ekologiczne opakowania jednorazowe z trzciny cukrowej?

Boxy z włókien trzciny cukrowej to produkty, które są bardzo chętnie wykorzystywane w gastronomii ze względu na wiele zalet. Czym wyróżniają się na tle konkurencji?

Opakowania z trzciny cukrowej cechuje wytrzymałość i odporność na wilgoć oraz tłuszcz. Są lekkie, pojemne, a jednocześnie bardzo poręczne, dzięki czemu świetnie nadają się do transportu. Są estetyczne i zajmują mało miejsca przy składaniu - można je układać jeden na drugim. Wykorzystywać je można w kuchenkach mikrofalowych, bo są odporne na wysoką temperaturę. Bez obaw można je nawet na jakiś czas włożyć do lodówki lub zamrażarki. Przeznaczone są do bezpośredniego kontaktu z żywnością, a co ważne - nie zmieniają smaku potraw. Dzięki właściwościom izolującym jedzenie przechowywane w biodegradowalnych menu boxach na długo utrzymuje temperaturę. Nasze obiadowe menu boxy z trzciny cukrowej wyróżnia także doskonały stosunek ceny do jakości. To dobry wybór na różnego rodzaju imprezach i nie tylko.

Czym charakteryzują się praktyczne opakowania na wynos z trzciny cukrowej?

Trzcina cukrowa doskonale nadaje się do produkcji opakowań jednorazowych do restauracji i barów, co wiele osób może zaskoczyć. Jednak jeszcze jakiś czas temu po ekstrakcji soku szypułka z trzciny była wyrzucana. Dopiero jakiś czas temu okazało się, że trzcina cukrowa posłużyć może do produkcji pojemników różnego rodzaju, które są obecnie powszechnie wykorzystywane w lokalach gastronomicznych. 

Produkty tego typu nie oddziałują negatywnie na środowisko naturalne, bo są w 100% kompostowalne i nadają się do recyklingu. Są tym samym idealnym wyborem dla ludzi, którzy reprezentują postawę proekologiczną. Nie zawierają żadnych substancji toksycznych i są w pełni bezpieczne dla otoczenia. Opakowanie na wynos z trzciny cukrowej sprawdzi się nie tylko w restauracjach, ale i w domu. 

Wykorzystanie opakowań z trzciny a wizerunek firmy

Rośnie cały czas świadomość ekologiczna klientów i warto ten fakt wykorzystać w swoim biznesie. Dzisiaj bycie eko jest po prostu modne. Opakowania przyjazne dla środowiska naturalnego cieszą się więc coraz większą popularnością na rynku. Zresztą powstają cały czas nowe ich rodzaje. Nie można o tym zapominać, aby nie pozostać w tzw. tyle. Pudełka ekologiczne będą cały czas zyskiwać na znaczeniu. Jeśli z nich zrezygnujesz, prawdopodobnie podpadniesz swoim klientom. 

Ekologiczne rozwiązania - z czym łączyć opakowania z trzciny cukrowej ?

Oferujemy szeroki wybór opakowań ekologicznych i biodegradowalnych wykonanych z trzciny cukrowej. U nas znajdziesz miski z włókna bagassa, biodegradowalne opakowania na zupy z pokrywką na wynos, ekologiczne talerze i półmiski z pulpy trzciny cukrowej oraz wiele różnych pojemników i pudełek z bagassy w różnych wymiarach i pojemnościach. Warto na nie postawić, to z pewnością zbuduje pozytywny wizerunek firmy. Dzisiaj wiele osób ceni sobie bowiem ekologiczne rozwiązania. 

Jeśli chcesz w swoim lokalu gastronomicznym wykorzystać takie naczynia, zapraszamy do zapoznania się z naszymi artykułami blogowymi: Ekologiczne rozwiązania - naczynia z pulpy trzciny cukrowej jako alternatywa dla plastiku, Jak segregować opakowania do cateringu?

 

Zapisz się do Newslettera

Aby być na bieżąco z nowościami oraz promocjami!